Joustavia vierailumahdollisuuksia

Joustavuus on yksi suomalaisen koulutuksen ja oppimisen ydin sanoja. Bright Education for All INEPS-kongressin vierailukohteissa joustavuuteen pääsee tutustumaan koko koulupolun varrella.

Varhaiskasvatuksen, esikoulun ja koulun yhteistyö varmistaa koulupolun alussa joustavan startin. Lapset kehittyvät eri tahtiin, joten hyvä, turvallinen ja innostava koulun aloitus on tärkeää. Tampereen Kalkunvuoressa se osataan.

Nivelvaihe, eli siirtyminen perusasteen opinnoista toiselle asteelle osuu nuoren elämässä varsin vaativaan kohtaan. Murrosikä myrskyää ja samalla pitäisi tehdä monia kauaskantoisia ratkaisuja. Onneksi siihenkin löytyy työkaluja. Joustavan perusopetuksen (Jopo) piirissä on kehitetty erilaisia toimivia käytäntöjä oppimisen ja kasvamisen tueksi (jopo vierailut Lempäälässä ja Tampereella). Silta-valmennuksella taas on omat konstinsa toimia ”oppimisen, työn ja osallisuuden kohtaamispaikkana”.

Proakatemia ja Demola todistavat korkeakouluopiskelijoiden osaamista. Ne ovat uudenlaisia oppimisympäristöjä, jotka työskentelevät kiinteässä yhteistyössä työelämän ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Ja uusia ideoita syntyy!

Eikä tässä vielä kaikki… Tervetuloa kanssamme Bright Education for All -kouluvierailuille perjantaina 29.4.!