https://learningscoop.fi/wp-content/uploads/2017/01/Kevätkoivut-ja-sininen-taivat_kevät.jpg

Palvelua pyörillä – Internet bussi Netti-Nyssestä se lähti

2000-luvun alussa, kun tietoyhteiskunta kolkutti ovelle ja monilta puuttuivat vielä tietokoneen ja Internetin käytön perustaidot, syntyi Elinan päässä ajatus nettibussista.

Tampereen kaupunginkirjaston Internet bussi Netti-Nysse palveli yli 13 vuotta opettaen tamperelaisia käyttämään hiirtä ja löytämään Internetistä arkeen tarvittavaa huvia ja hyötyä. Netti-Nyssen idea oli tulla lähelle, rohkaista ja tukea ihmisiä aloittamaan tietokoneen ja Internetin käyttö. Netti-Nyssessä koulutettiin tuhansia ihmisiä tietoyhteiskunnan kansalaisiksi eskarilaisista heidän isovanhempiin.

Netti-Nyssen palveluidea ja -henki sai myös useita palkintoja niin kotimaassa kuin maailmallakin. Palkinnot, komea auto ja helposti ymmärrettävä toimintaidea toi Netti-Nysseen lukuisan määrän vieraita niin kotimaasta kuin maailmaltakin.

Netti-Nysse oli myös ahkera verkostotoimija. Se mm. toimi ennakkoäänestyspaikkana, esitti ulkoilmaelokuvia, piti valokuvamaratonia, esitteli verkkopalveluja, toi terveydenhoitoa ja rokotuksia lähemmäs ihmisiä. Mitäpä sillä ei olisi voinut tehdä!

Vaikka Netti-Nyssen toiminta loppui säästösyistä Tampereella keväällä 2014, idea kantaa ja kohta on myynnissä erilaisia ajopelejä terveydenhoidon tarpeisiin. Kysy lisää Elinalta!

Netti-Nyssessä oli 10 hengen nouseva auditorio ja tilat 10 tietokoneelle

Netti-Nyssestä on kirjoitettu maailmalla:

Case study: Go where the people are: The Netti-Nysse bus in Tampere

Where residents climb aboard a mobile bus to learn IT skills

Internet bus Netti-Nysse